Ljeto je sezona patlidžana pa ih možeš pripremiti s mozzarellom i piletinom u umaku od rajčice. Pri kupnji patlidžana obrati pažnju na njegovu sjajnu i čvrstu koru koja mora biti bez oštećenja. Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za 4 porcije, a za pripremu će ti trebati 30 minuta
Sastojci:
- 1,5 žlica maslinova ulja
- 6 pilećih prsa
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 340 g pečene paprike
- 230 g pečenog patlidžana
- 1,5 šalica umaka od rajčice
- 1/3 šalice krušnih mrvica
- bosiljak
- 1-2 mozzarella sira
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 220 °C. Ugrij žlicu ulja u velikoj tavi i poprži piletinu sa svake strane. Prebaci na tanjur.
- Na preostalo ulje na tavi dodaj nasjeckani luk i češnjak te povremeno miješaj dok luk ne omekša.
- Dodaj narezanu papriku i patlidžan te miješaj na vatri još minutu, zatim dodaj umak od rajčice, umiješaj bosiljak i začini solju i paprom.
- Pola piletine stavi u vatrostalnu posudu koju si premazala s malo ulja te prelij polovicom umaka od rajčice. Ponovno stavi piletinu, rasporedi sir i pospi mrvicama.
- Peci od 10 do 15 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Posluži ukrašeno listićima bosiljka. Dobar tek!
Recept je preuzet s portala Gastro.hr.