Ana Janjatović Zorica donosi ti recept za ukusan namaz od tofua i tempeha. U ovom blagdanskom predjelu tofu skladno povezuje pikantni okus tempeha, umeboshi šljiva i kikiriki-maslaca, a klice i ribana mrkva dodatno su osvježenje
Sastojci:
- 200 g tempeha
- 2 žlice shoju sojinog umaka
- 1 komad kombu alge dužine oko 7 cm
- 150 g svježeg tofua
- 1-2 umeboshi šljive
- 1 crveni luk, naribani
- ½ šalice mrkve, naribane
- 1 žlica kikiriki maslaca
- ½ šalice alfa alfa klica
- 1 kruh
- 1 svježa zelena salata, narezana na rezance
- 1 rotkvica, narezana na okrugle ploškice pokapana s malo umeboshi octa
Priprema:
- Tempeh skuhaj u malo vode (toliko da ga pokrije) u koju si dodala shoyu sojin umak i kombu algu. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 40 minuta.
- Tofu kratko prokuhaj u malo vode (toliko da ga pokrije).
- Ohlađeni tempeh i tofu izmrvi, dodaj ostale sastojke te promiješaj u suribachiju.
- Namaži na kruh i ukrasi salatom i rotkvicom.
Recept preuzet iz knjige 'Tofu' Ane Janjatović Zorica u izdanju Planetopije.
Najava radionice
Subotu ujutro rezerviraj za kulinarsku 'špicu' i nauči ono što već dugo želiš znati. U subotu 14.12. od 10 do 14 sati na Makronovinoj radionici 'Mirisi i okusi blagdana' pripremi se za najbolje vege blagdane ikad!
Pripremat će se:
- Kanapei sa svježim šitake gljivama
- Elegantna juha od povrća
- Rolada od prosa s indijskim oraščićima, crnim sezamom i maslinama
- Pikantni umak s bundevom i hrenom
Sve što pred tobom demonstrira Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica imat ćeš prilike degustirati i uživati u okusima. Na Makronovinim radionicama koriste se isključivo ekološke namirnice.
Informacije i prijave: info@makronova.com i 01/48 47 119