Vjerujemo da ste dosad pripremali poznatiji recept s naribanim jabukama, gdje je voće samo dodatak. U našem su receptu jabuke glavne zvijezde, omotane ukusnim i jednostavnim tijestom za američke palačinke i posute cimetom. Okus cimeta i jabuka u kombinaciji s tijestom trebao bi bar malo razvedriti jutro, probaj!
Pripremi četiri veće jabuke i nareži ih na kolutove debele otprilike centimetar. Sredinu izdubi uz pomoć malih okruglih kalupa za keksiće ili se posluži nožem. Tijesto pripremi prema receptu u nastavku i umočite svaki kolut. Položite jabuke na zagrijanu tavicu i peci otprilike dvije minute sa svake strane. Pomiješaj 100 g šećera sa žličicom cimeta i pospi jabuke odmah nakon pečenja. Možeš ih poslužiti uz javorov sirup ili karamel, ali odlične su i bez preljeva.
Potrebno ti je:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice otopljenog maslaca
Priprema: U posudi najprije pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješaj dok ne dobiješ gustu smjesu. Ako je potrebno, dodaj još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premaži zagrijanu tavu pa na njoj peci manje i deblje palačinke. Peci dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.