Hrana 28. rujna 2017.

Palačinke s jabukama idealne za jesenska jutra

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerujemo da ste dosad pripremali poznatiji recept s naribanim jabukama, gdje je voće samo dodatak. U našem su receptu jabuke glavne zvijezde, omotane ukusnim i jednostavnim tijestom za američke palačinke i posute cimetom. Okus cimeta i jabuka u kombinaciji s tijestom trebao bi bar malo razvedriti jutro, probaj!

Pripremi četiri veće jabuke i nareži ih na kolutove debele otprilike centimetar. Sredinu izdubi uz pomoć malih okruglih kalupa za keksiće ili se posluži nožem. Tijesto pripremi prema receptu u nastavku i umočite svaki kolut. Položite jabuke na zagrijanu tavicu i peci otprilike dvije minute sa svake strane. Pomiješaj 100 g šećera sa žličicom cimeta i pospi jabuke odmah nakon pečenja. Možeš ih poslužiti uz javorov sirup ili karamel, ali odlične su i bez preljeva.

Možda te zanima... Proteinske palačinke za bikini tijelo prema receptu fitness dvojca Tone It Up Hrana

Potrebno ti je:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca
Možda te zanima... Slatki desert: Palačinke s pirovim brašnom, cimetom i jabukom Hrana

Priprema: U posudi najprije pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješaj dok ne dobiješ gustu smjesu. Ako je potrebno, dodaj još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premaži zagrijanu tavu pa na njoj peci manje i deblje palačinke. Peci dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

Bundeva2 Možda te zanima... Bundevčinke kao alternativa palačinkama Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.