Tikvice su svima vrlo dobro poznata namirnica koju ljeti jedemo u raznim kombinacijama, a bulgur, za koji možda prvi puta čuješ, žitarica je koja je došla s područja Bliskog istoka i dobiva se iz pšenice.
Potrebni sastojci:
- 150 g bulgura
- 350 ml vode
- tikvica
- luk
- mrkva
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- 4-5 žlica integralnog brašna
- žlica sjeckanog peršina
- prstohvat kurkume
- sol
- papar
- 2 dl jogurta
Zdravi i posve neodoljivi popečci od lososa
Način pripreme: Zakuhanu posoljenu vodu izlij preko bulgura, poklopi i ostavi 20 minuta. Tikvicu i mrkvu naribaj, malo posoli i ostavi 10 minuta. Ocijedi višak vode iz bulgura, ako ga ima, pa pomiješaj s ocijeđenim tikvicama i mrkvom. Dodaj sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, brašno, krušne mrvice i jaja te sve začini solju, paprom, kurkumom i sjeckanim peršinom.
Sve dobro izmiješaj u kompaktnu smjesu i ostavi je neko vrijeme da odstoji. Zatim oblikuj pljeskavice i uvaljaj ih u brašno sa svih strana. Prži na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju smeđu boju. Izvadi ih na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće te posluži s jogurtom i sezonskim salatama.