Napravite ovaj omlet s keljom i avokadom za zasitan doručak bogat proteinima. Vlakna iz kelja dugo će vas držati sitima.
Sastojci:
- 2 velika jaja
- čajna žlica nemasnog mlijeka
- prstohvat soli
- 2 čajne žlice maslinova ulja (podijeljene)
- šalica nasjeckanog kelja
- žlica limunova soka
- žlica peršina
- čajna žlica suncokretovih sjemenki
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 1/4 avokada izrezanog na ploške.
Priprema
U maloj zdjeli umutite jaja s mlijekom i soli. Zagrijte čajnu žlicu ulja u maloj neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte smjesu s jajima i pecite, ali pazite da sredina još ostane u tekućem stanju (1, 2 pečenja). Okrenite omlet i pecite još 30 sekundi. Prebacite na tanjur.
Pomiješajte kelj s preostalom čajnom žlicom ulja, sokom limete, peršinom, sjemenkama suncokreta, mljevenom crvenom paprikom i prstohvatom soli. Na vrh omleta stavite salatu od kelja i avokada.
Nutritivne vrijednosti
- 339 kalorija
- 28 g masti
- 9 g ugljikohidrata
- 15 g proteina
Izvor za recept: Eating Well