Hrana 22. studenoga 2019.

Održana 3. Gastro zvijezda: Imamo i pobjednike u kategoriji zdrave hrane

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL Anita Kozina, Nataša Rajčević, Vedran Bošković, Marie Wasler i Ena Kokanović
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Treće izdanje Gastro zvijezde zaključeno je na svečanom eventu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Voditelj Tarik Filipović proglasio je ponajbolje food blogove u regiji po izboru publike te apsolutnog pobjednika – Gastro zvijezdu.


Gastro zvijezda je natjecanje food blogera u organizaciji portala missGASTRO. Na najvažnije blogersko natjecanje u regiji u području gastronomije, prijavilo se čak 380 blogera u četiri kategorije: Tradicionalna hrana, Zdrava vegetarijanska kuhinja, Slastice i 'Top foodie'. I dok su prve tri kategorije sasvim jasne, u posljednju su se mogli prijaviti svi oni koji nemaju blog, no pokazuju svoje umijeće na društvenim mrežama - Instagramu, Facebooku i YouTubeu.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL Članovi žirija: Domagoj Jakopović Ribafish, Nasja Duplančić i Darko Kontin

U stručnom žiriju zaduženom za izbor ukupnog pobjednika bili su Domagoj Jakopović Ribafish, gastro novinar i urednik, Darko Kontin, food bloger i prošlogodišnja pobjednica Nasja Duplančić te počasna članica Ana Grgić, chef kuhinje u hotelu Esplanade. Pobjednike po kategorijama birali su čitatelji. Glavna nagrada koju dodjeljuje Gorenje je bio poklon bon u vrijednosti od 14,796 kn, a pobjednici kategorija dobili su smoothie maker.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL Vedran Bošković i Ana Grgić

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL Ena Kokanović i prijateljica

  • U kategoriji Tradicionalna hrana nakon prvog kruga brojanja glasova, među superfinalistima su bile Ena Kokanović s bloga Foodgasm by Ena i Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju. Titulu najbolje tradicionalne blogerice na kraju je ponijela Ena Kokanović.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL Nataša Rajčević

  • U kategoriji Zdrava i vegetarijanska hrana borba se vodila između Nataše Rajčević i Gracie Petek, odnosno blogova Burbon i borovnice i Kiwi Go Crazy. Nagradu je odnijela Nataša Rajčević s bloga Burbon i borovnice. Nataša svojim receptima želi približiti ljudima vegansku prehranu, ali im i pokazati kako takva jela ne moraju biti dosadna i komplicirana već zasitna i ukusna. Na njezinom blogu tako možeš pronaći razne recepte za glavna jela, ali i razne namaze, umake, juhe i variva, salate, ali i slastice i smoothieje.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL Anita Kozina prima nagradu

  • U kategoriji Slastice vodila se tijesna borba između Nine Mrvice s bloga Bake me by Nina i Anite Kozine s bloga Veseli trbuh. Glasovi čitatelja su odlučili da titulu najbolje blogerice u kategoriji Slastice ponese Anita Kozina. Kako sama za sebe kaže, ona voli kuhati, peći, ali i putovati pa je njezin blog riznica dobrih recepata, ali i doživljaja s putovanja. Na Anitinom blogu mogu se pronaći recepti za torte, pite, kolače, ali i vrlo popularne deserte u čašici.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

  • U kategoriji Foodie izdvojila su se dva Instagram profila - Marko bakes i Pinkfoodie, a titulom najbolje okitila se Pinkfoodie, odnosno Marie Wasler.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.