Kako bi dobila odličan prilog za meso ili ribu posluži se savjetom Lise Wells koja objavljuje recepte na svom blogu "Eat Paleo". Cvjetaču usitni nožem pa je izmiksaj ili naribaj te preprži na ugrijanom ulju pet minuta pa začini solju ili paprom
Spremi u hladnjak i uzimaj prema potrebi
- Ne moraš iskoristiti cijelu glavicu, ako ti nije potrebno, ostatak pokrij folijom i spremi u hladnjak gdje cvjetača može stajati nekoliko dana.
- Napravljenu "paleo rižu" možeš staviti u zdjelu, prekriti folijom i odložiti u hladnjak u kojem može stajati nekoliko dana i uzimati po potrebi.
- Isto tako "paleo rižu" možeš staviti u vrećicu i zamrznuti.
- Cvjetaču pirjaj na žlici maslinova ulja ili ghee masti kako bi dobila na ukusu.
- Ovako pripremljena cvjetača idealna je za doručak. Možeš je poslužiti uz omlet te posoliti, popapriti i dodati začine koje voliš, poput primjerice kurkume.
Pročitaj recept za gratinirani karfiol.