Hrana Zdravi recepti 21. srpnja 2024.

Nizozemski kolač s breskvama i cimetom bez glutena

Foto: shutterstock Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj fini kolač može se jesti kao slastica uz kavu ili kao doručak sastoji se samo od sedam sastojaka. Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera. Ovaj recept možete koristiti tijekom cijele godine i samo mijenjati voće u skladu sa sezonom.

Sastojci:

  • 1 1/2 šalica bezglutenskog brašna ( gluten-free flour)
  • 1 2/3 čajne žlice bezglutenskog praška za pecivo
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 2 žlice + 1 1/2 čajna žlica šećera (uvijek možeš upotrijebiti ksilitol za još zdraviji kolač)
  • 1/3 šalice maslaca sobne temperature isjeckanog na komadiće
  • 1/3 šalice mlijeka
  • jaje
  • cimet i šećer za posipanje
  • 6 do 8 svježih breskvi (ovisno o veličini) oguljenih i narezanih
Bounty-Domaci Možda te zanima... Kolač Bounty: Bez pečenja do ukusne i zdrave poslastice Hrana

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i namastite posudu u kojoj ćete peći kolač.
  • U posudu stavite suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te promiješajte.
  • Suhim sastojcima dodajte jaje i mlijeko i miksajte. Dodajući maslac komadić po komadić.
  • Napomena: Nizozemski kolač se tradicionalno radio s običnim brašnom i miješao se ručno, ali ništa ne smeta ni kad se miješa mikserom.
  • Stavite tijesto u pripremljenu posudu za pite i lagano je utisnite na dno i oko rubova posude.
  • U tijesto utisnite narezane breskve lagano ih gurajući. Pospite cimetom i šećerom.
  • Pecite 40-45 minuta.
Osvježavajuć i sočan kolač od jagoda i jogurta, pravi izbor za nepce u ljetnim danima Možda te zanima... Kolač od zobi s kremom od jogurta i jagoda Hrana

Izvor: Gluten - Free Family

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.