Hrana Zdravi recepti 25. srpnja 2016.

Narančasti smoothie od mrkve, kurkume i manga za preplanuli ten

Mrkva-Sok_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj ukusan i hranjiv smoothie od mrkve, kurkume, manga i smrznutih banana stvoren je za vruće ljetne dane. Tijekom ljeta se preporučuje što više uživati u crvenom i narančastom voću i povrću jer imaju antioksidativno djelovanje.

Hrana bogata antioksidansima, vitaminima A, C i E, selenom i fitokemikalijama, pomaže u popravku oštećenih stanica kože. Najbolji izvori tih nutrijenata su svježe voće i povrće, cjelovite žitarice, orašasti plodovi, sjemenke, mahunarke i zeleni čaj. Narančasto, žuto i crveno voće i povrće sadrži biljne pigmente koji potiču pigmentaciju i ujedno posjeduju antioksidativno djelovanje.

Stoga je tijekom ljeta uputno uživati u marelicama, breskvama, dinjama, lubenicama, mrkvi i ostalom raznobojnom voću i povrću. Znakovito je i to što ovi plodovi sazrijevaju upravo ljeti, međuigra čovjeka i prirode određena je i uređena stoljećima.

Pogledaj video koji prenosi Nourish by Tastemade.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.