Anja Maršić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za namaz od bundeve, slanutka i kurkume. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
Bučino ulje kao začin
Anja umjesto začina voli u jela dodavati bučino ulje jer im ono daje posebnu notu, pogotovo raznim salatama s grahoricama.
Sastojci:
- 200gr mesa/pirea bundeve
- 150gr slanutka
- češnjak
- bučino ulje
- 100gr sirnog namaza
- kurkuma
- kumin
- cimet
- sol, papar
- pečene sjemenke bundeve
Priprema:
- Ispeci očišćenu bundevu narezanu na kriške u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva.
- Nakon što se bundeva ohladila ubaci je u blender s ostalim sastojcima.
- Začini po želji pa serviraj uz bučine sjemenke, slani sir poput fete i prepečeni hrskavi tost kruh.
- Dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Anjin recept za namaz od bundeve, slanutka i kurkume sadrži zdrave sastojke. Slanutak je izvrstan izvor bjelančevina za one koji ne jedu namirnice životinjskog porijekla kao i bučino ulje. Osim toga sjemenke bundeve su vrlo zdrave jer šaka bundevinih sjemenki zadovoljava pola dnevnih potreba za aminokiselinama, a postotak bjelančevina u nekim vrstama doseže čak 31 posto.