Prije nego što zamotaš tikvice, umjesto u ulju možeš ih omekšati pečenjem na grill tavi. Kratko ih prepeci, nadjeni pa zamotaj. U svaku rolicu utisni i komad gambera ili slanog inćuna i ukrasi s metvicom.
Sastojci:
- 12 ploški tikvica
- 3 žlice krem sira
- 3 žlice kiselog vrhnja
- peršin
- šalica riže
- 6 cherry rajčica
- bosiljak
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- limunov sok
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema:
- Prvi korak - skuhaj rižu te je začini češnjakom. Tikvice izreži na duge široke trake. Ili premaži maslinovim uljem, te pospi solju i paprom. Složi trake tikvica te ih ponovno zalij uljem.
- Drugi korak - ostavi ih neko kratko vrijeme dok ne omekšaju da ih možeš lakše zamotati. Sitno nasjeckaj peršin, pa ga pomiješaj s krem sirom i vrhnjem. Začini s malo bosiljka i solju te pomiješaj s kuhanom rižom.
- Treći korak - tikvice premaži nadjevom, složi manji komad rajčice, pa zamotaj u rolicu. Učvrsti čačkalicom i prije posluživanja dodaj nekoliko kapi limuna.