Ove kocke pune su okusa jer sadrže kokos, kakao, cimet, rum, a imaju malo ugljikohidrata pa će biti prava radost za one koji ih izbjegavaju.
Sastojci
Za biskvit:
- 2 jaja
- 2 žlice kokosovog brašna
- žlica kokosovih mrvica
- žlica pirovog griza
- prstohvat soli
- 2 žlice eritrita
- 1 naribana jabuka
- aroma ruma
- žlica kakaa
- žličica cejlonskog cimeta
- žlica kokosovog ulja
- 2,5 dcl vode (može i biljno mlijeko)
Za nadjev:
- čokoladni proteinski puding
- kikiriki maslac
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjke pjenasto umutite s eritritom, dodajte kokosovo ulje i aromu ruma te nastavite mutiti.
- Nakon toga, dodajte kokosovo brašno, kokosove mrvice, pirov griz, prstohvat soli, naribanu jabuku, kakao i cimet te sve zajedno dobro sjedinite.
- Dodajte vodu te pjenjačom formirajte smjesu.
- Istucite snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli te malo po malo dodajte snijeg u prvu smjesu lagano miješajući žlicom, pazeći da ne istisnete zrak.
- Smjesu rasporedite na papir za pečenje u većem pravokutnom plehu.
- Pecite biskvit na 180°C, 20 minuta.
- Ohladite, prerežite biskvit na četiri manja vertikalna dijela.
- Svaki premažite pudingom i kikiriki maslacem te preklopite jedan s drugim te treći s četvrtim.
- Od dva dobivena pravokutnika režite kocke.
Još recepata Sare Kostović potraži na njezinom Instagramu healthycornerbys
Uživajte!