Lassi je poznati napitak za rashlađivanje tijela po drevnoj indijskoj recepturi. Osnovni sastojak ovog napitka je jogurt, odličan izvor korisnih bakterija koje nas mogu zaštititi od brojnih ljetnih infekcija. Uz to osvježava i hladi.
Redovitim konzumiranjem jogurta poboljšava se ravnoteža crijevne mikroflore. Zato ga je najbolje uzimati poslije jela ili kasno poslijepodne. Ako se pitaš koja je razlika između jogurta i lassi napitka, odgovor leži u lakšoj probavljivosti. Jogurt je uz to mastan, dok je lassi prozračan i lagan.
Kako napraviti lassi:
- Pjenjačom miješaj svjež i hladan jogurt dok ne postane kremast.
- Dodaj isto toliko vode ili vode pomiješane s malo mlijeka.
- Stavi malo meda za zaslađivanje.
- Da bi povećala hranjive vrijednosti, možeš dodati i prstohvat šafrana ili kardamoma.
Potraži još ideja za ayurvedske pripravke i savjete o zdravom životu