Ovakvu laganiju verziju palačinki pripremite za doručak, brzi ručak ili slatku večeru. Breskve možete zamijeniti voćem po svom izboru poput banana, jabuka, marelica ili nektarina.
Palačinke moraju biti nešto manje i deblje, poput američkih. Poslužite ih uz sirup od čokolade, med ili ih vruće premažite maslacem kako bi postale još sočnije.
Sastojci:
- 1 breskva
- 1 jaje
- 1 grčki jogurt
- 2 žlice šećera
- 0.5 žličica đumbira
- 0.75 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- maslac
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte jaje, šećer i đumbir.
2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet, pa pomiješajte s mokrim sastojcima.
3. Breskvu narežite na ploške.
4. Zagrijte tavu i dodajte žličicu maslaca.
5. Kada postane vruća, na tavu stavite smjesu za palačinke.
6. Rasporedite smjesu tako da tvori manji krug visok oko 1 cm.
7. Dok se donji dio peče, na gornji stavite plošku breskve.
8. Pecite dok se ne pojave mjehurići po vrhu, a rubovi postanu lagano smeđe boje, oko 3 minute.
9. Dodajte još malo maslaca na tavu pa okrenite palačinku tako da je dio s breskvom s donje strane.
10. Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorjela. Poslužite uz med ili tučeno slatko vrhnje.