Hrana Zdravi recepti 28. kolovoza 2018.

Laganija verzija palačinki za doručak ili večeru

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovakvu laganiju verziju palačinki pripremite za doručak, brzi ručak ili slatku večeru. Breskve možete zamijeniti voćem po svom izboru poput banana, jabuka, marelica ili nektarina.

Palačinke moraju biti nešto manje i deblje, poput američkih. Poslužite ih uz sirup od čokolade, med ili ih vruće premažite maslacem kako bi postale još sočnije.

Sastojci:

  • 1 breskva
  • 1 jaje
  • 1 grčki jogurt
  • 2 žlice šećera
  • 0.5 žličica đumbira
  • 0.75 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • maslac
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte jaje, šećer i đumbir.

2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet, pa pomiješajte s mokrim sastojcima.

3. Breskvu narežite na ploške.

4. Zagrijte tavu i dodajte žličicu maslaca.

5. Kada postane vruća, na tavu stavite smjesu za palačinke.

6. Rasporedite smjesu tako da tvori manji krug visok oko 1 cm.

7. Dok se donji dio peče, na gornji stavite plošku breskve.

8. Pecite dok se ne pojave mjehurići po vrhu, a rubovi postanu lagano smeđe boje, oko 3 minute.

9. Dodajte još malo maslaca na tavu pa okrenite palačinku tako da je dio s breskvom s donje strane.

10. Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorjela. Poslužite uz med ili tučeno slatko vrhnje. 

Možda te zanima... Palačinke koje možeš jesti i ako si na proteinskoj dijeti Hrana

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.