Dipovi, umaci, umakalice - kako god ih zvali, ovi “sporedni glumci” zapravo su prave zvijezde stola jer dosadnu hranu čine daleko zanimljvijom.
Ovaj namaz bit će idealan dodatak jednostavnim, zdravim ljetnim sendvičima, divno će začiniti još vruće mesne ili riblje specijalitete, a poslužiti ga možeš i uz kakvu mesnu ili sirnu platu te grisine.
Jednostavan za pripremu, ovaj namaz može ti poslužiti i kao brzinski dip uz grickalice. Igraj se, dodaj mu dodatke po vlastitoj želji, a zatim ga posluži divno aromatiziranog i obavezno ohlađenog. Dobar tek!
Sastojci:
- 200 g crnih maslina
- 4 žlice kapara
- 2 komada slanih inćuna
- 1 limun
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 4 lista bosiljka
Priprema:
- Usitni masline i kapare štapnim mikserom ili u blenderu.
- Nakon toga dodaj sok i koricu od limuna.
- Umiješaj usitnjene listiće od bosiljka i dobro promiješaj.
- Upali mikser i polako dodaj maslinovo ulje. Začni solju i paprom prema želji. Dobar tek!
Probaj i ovaj namaz od avokada i pečene paprike.