Kuglice sa samo šest sastojaka savršen su spoj slatkoće i hrskavosti, a uz to ne sadrže gluten i mliječne proizvode.
Ovi kokosovi kolačići inspirirani su popularnim slatkišem Almond Joy, a sadrže ukusne sastojke poput prženog kokosa, badema i tamne čokolade. Ako volite tu klasičnu kombinaciju, obožavat ćete i ove domaće kuglice.
Jednostavne su za pripremu, sa samo šest sastojaka, od kojih će mnogi već biti u vašoj kuhinji. Osim toga, možete ih prilagoditi prema vlastitim željama - odabrati mliječnu ili tamnu čokoladu.
Sastojci:
- 2 šalice naribanog kokosa
- 2 velika bjelanjka
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 žličice ekstrakta badema
- prstohvat morske soli
- oko 15 sirovih badema
- 1/2 šalice tamne čokolade (možete koristiti mliječnu čokoladu)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 °C. Na lim za pečenje rasporedite kokos i pržite ga 5-10 minuta, dok ne postane zlatno smeđi. Pazite da ne izgori!
- U velikoj zdjeli, miksajte bjelanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte ekstrakt badema, sol i prženi kokos, a zatim sve dobro promiješajte.
- Upotrijebite žlicu za sladoled i oblikujte male kuglice od smjese. U svaku kuglicu ubacite badem u sredinu i prekrijte ga smjesom od kokosa.
- Stavite formirane kuglice na lim obložen papirima za pečenje i pecite 12-15 minuta dok ne postanu zlatno smeđi. Ostavite da se ohlade.
- Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici na srednjoj temperaturi, u intervalima od po 30 sekundi, uz miješanje između svakog intervala. Nakon što se čokolada otopi, umočite dno svake kuglice u otopljenu čokoladu i stavite ih na papir za pečenje da se ohlade i stvrdnu.
Ovi kolačići mogu se čuvati na sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana, a možete ih i zamrznuti.