Hrana 30. prosinca 2011.

Krema od bijele čokolade

Krema
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čokoladni deserti i kolači najdraži su gost na stolu tijekom hladnih zimskih dana. Marinela ti zato predlaže kremu od bijele čokolade. Ovaj ukusan i brz desert razveselit će sve ljubitelje slatkoga, a sigurno ćeš ga pripremati još mnogo puta


Isprobaj recept za kremu od bijele čokolade.

Sastojci za 6 osoba

  • 150 g bijele čokolade
  • pola litre mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 30 g škroba
  • 115 g šećera
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 1 stabljika vanilije
  • maslinovo ulje
  • 24 komada pistacija ili krokanta

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti kremu od bijele čokolade.

Priprema s guštom

  1. Lončić u kojem ćeš zagrijavati mlijeko prvo smoči s malo hladne vode. Ovo radiš zato jer se onda mlijeko teže lovi za stjenke i neće lako zagoriti.
  2. Na pari otopi bijelu čokoladu. Drži na toplom da ostane tekuća dok ne pripremiš ostatak.
  3. U pola litre mlijeka dodaj šećer. Grij na laganoj vatri povremeno miješajući.
  4. U međuvremenu izmuti dva žumanjka.
  5. U šalici sa 1 dl hladnog mlijeka izmuti škrob. Pazi da se otope sve grudice. Zatim sve dobro izmiješaj sa žumanjkom.
  6. Kad je mlijeko skoro doseglo temperaturu vrelišta (ne dozvoli da zakuha!) laganim mlazom dodaj oko 1,5 dl vrućeg mlijeka sa šećerom smjesi žumanjka i škroba da se temperira uz neprestano miješanje.
  7. Zatim sve pomiješaj s ostatkom mlijeka u lončiću i na laganoj vatri neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.
  8. Kad se zgusnula ugasi vatru i laganim mlazom dodaj čokoladu neprestano miješajući dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
  9. Dodaj jušnu žlicu maslaca i dobro promiješaj te zatim ulij u podjednake porcije u keramičke zdjelice.
  10. Ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.
  11. Pistacije prelij vrućom vodom. Ostavi ih oko 10 minuta da se otpusti korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Oguli im koricu i ostavi na kuhinjskom papiru da se dobro posuše.
  12. Na kremu stavi oko 5 isjeckanih pistacija i prelij sa malo maslinovog ulja.
  13. Umjesto pistacija možeš koristiti i krokant ili nasjeckane bademe.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      magdalena_24

      Je, to je gustin

    • Default avatar -
      exceptia

      Škrob je gustin ili gussnel,barem ja mislim.

    • Default avatar -
      nika213

      zvuči jako fino i probala bi napraviti ali me muči ovaj "škrob". Ne sjećam se da sam igdje u receptima vidjela da se koristi u "takvom" obliku niti na policama u dućanima (barem mi do sad nije trebao pa nisam obraćala pažnju)- pa je pitanje- tog ima za kupit ?? ;-)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.