Ova 'pizza' s bazom napravljenom od heljdina brašna i chia sjemenki idealna je za one koji paze što jedu. Pizza ili kreker je pun zdravih masnoća koje će te držati sitom te ćeš također u tijelo unijeti i puno vlakana toliko važnih za probavu.
Sastojci za bazu od heljde i chia sjemenki:
- ¼ šalica chia sjemenki (40 grama)
- ¾ šalice vode (180 mL)
- 3 žlice heljdinog brašna
- 1 žličica origana
- 1 žlica pinjola
- 2 žlice sjemenki bundeve
- 1 žličica morske soli
- dodaci po želji - umak od rajčice, gljive, špinat, paprika, luk, slanina, sir, jaje...
Priprema:
- Pomiješaj chia sjemenke, vodu, heljdino brašno, origano i sol i dobro promiješaj dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
- Dodaj nasjeckane pinjole i sjemenke bundeve i dobro promiješaj.
- Podijeli na dva dijela. Svaki dio ravnomjerno oblikuj u krug ili drugi oblik po želji i spljošti ga na jedan centimetar debljine.
- Peci između 25 i 30 minuta na 180 stupnjeva, a zatim izvadi i nadjeni sastojcima po želji te ponovno zapeci na 10 minuta.
- Izvadi i pričekaj da se malo ohladi.
Dobar tek!
Izvor: rebelrecepies.com