Obožavam mandarine i skoro svaki dan kupim paketić. No vjerojatno i sama znaš da one iz dućana nisu tako dobrog okusa kao prave domaće. Srećom, prijateljica mi je donijela svoje mandarine iz Dalmacije i kako ih ne bih sve pojela neobrađene, brzo sam ih par stavila sa strane da ih ubacim u kolač pa je tako nastao ovaj lagani kolač s malim iznenađenjem
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 jogurt
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice ulja
- 1 šalica pirovog brašna
- 1/2 šalice integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- sol, vanilija, cimet
- 3 mandarine
Drobljenac:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1/2 šalice lanenih sjemenki
- 3/4 šalice maslaca
- cimet
Priprema:
- Mikserom dobro izradi jaja sa šećerom.
- U posebnoj posudi pomiješaj obje vrste brašna, začine i prašak za pecivo. U jaja dodaj jogurt i ulje te zatim polako dodaj suhe sastojke konstantno miješajući.
- U nauljeni kalup ulij 3/4 smjese te je peci od 7 do 10 minuta na 180 stupnjeva (dok se ne stvori lagana korica na površini).
- Dok se dio biskvita peče, oguli mandarine i očisti ih od bijelih niti (koje daju gorčinu). Kalup izvadi te po površini biskvita kružno rasporedi komadiće mandarina. Mandarine prelij ostatkom biskvita i zapeci još desetak minuta na 180 stupnjeva.
- Dok se kolač peče, pomiješaj zajedno sastojke za drobljenac te ga rasporedi po kolaču i zapeci još 5 minuta.
Dobar tek!
Pročitaj još recepata Kristine Grofelnik.