Hrana Hrana kao lijek 09. lipnja 2018.

Trešnje: Poboljšavaju san i tope masti

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada jedeš trešnje, uživaš u mnogo više toga od samo ukusnog voća. Pune su antioksidansa, pomažu kod mršavljenja, bore se protiv nesanice i bolnih zglobova.

Štite od dijabetesa

Trešnje imaju nizak glikemijski indeks, svega 22, za razliku od grožđa čiji glikemijski indeks iznosi 46 ili šljiva kod koji je on 39. Upravo zato su trešnje bolji izbor, posebice za dijabetičare.

Bezglutenski kolač s višnjama i vanilijom

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Poboljšavaju san

Noću se vrtiš u krevete i brojiš ovce da bi zaspala? Bez brige, sok od trešanja stiže u pomoć. Popij šalicu prirodnog soka od trešanja svakog jutra nakon buđenja i nakon posljednjeg večernjeg obroka. Dobar su izvor melatonina pa će ti pomoći kod regulacije ciklusa spavanja...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života..

Riješi se masnih naslaga na trbuhu

Istraživanja koja su se provela na štakorima pokazala su da ni prehrana s visokim udjelom masti nije rezultirala povećanjem tjelesne mase štakora, dok god su u tu prehranu bile uključene i trešnje.

Sladoledno ludilo s trešnjama i grčkim jogurtom

Smanjuju rizik srčanog udara

Smanjuju rizik razvoja povišenog kolesterola, povišenog krvnog tlaka i dijabetesa, čime automatski pogoduju zdravlju srca.

Usporavaju starenje kože

Trešnje su kraljice voća kada je u pitanju udio antioksidansa. Ispijanje jedne čaše soka od trešanja dnevno usporava starenje, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Michigan.

Trešnje snižavaju razinu šećera u krvi

Smanjuju bol u mišićima

Šalica i pol trešanja ili šalica soka od trešanja pomaže kod bolnih mišića, bilo da je riječ o upali ili o zamoru, prenosi Care2 Healthy Living.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.