Hrana Zdravi recepti 13. prosinca 2021.

Kocke s limunom bez glutena s manje od 100 kalorija po komadu

Foto: instagram/luscious recipes Savršeni desert s limunom s manje od 100 kalorija po obroku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ove zdrave kocke s limunom napravljene su s korom od maslaca i prelivene kremastim nadjevom od limuna! To je savršen desert s limunom bez glutena koji ima manje od 100 kalorija po obroku!

Ovaj desert jmožeš brzo i jednostavno napraviti, a potrebna ti je samo jedna zdjela! Tekstura kore je gusta i sočna zbog maslaca, a punjenje bogato i kremasto. Sladak je i prekrasnog okusa limuna!

Sastojci za koru:

  • 1 šalica višenamjenskog brašna – koristi višenamjensko brašno bez glutena s dodatkom ksantan gume
  • 1/4 šalice granuliranog zaslađivača po izboru – Može se koristiti bilo koji zaslađivač. Eritritol ili neki drugi zdravi zaslađivač fantastične su niskokalorične opcije
  • 1/4 žličice soli – samo prstohvat da uravnotežiš slatke sastojke
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca.
Možda te zanima... Čokoladni raspucanci, atraktivnog okusa i izgleda Hrana

Sastojci za nadjev:

  • 3 žlice višenamjenskog brašno – isto kao i za koru
  • 1 šalica granuliranog zaslađivač po izboru
  • 3 velika jaja – jaja sobne temperature
  • 1/2 šalice limunovog soka – poželjni su svježe cijeđeni limuni, ali možeš koristiti i sok od limuna u boci.
  • 1/4 zaslađivača u prahu – po želji, ali za posipanje po vrhu, najbolje šećer u prahu. 
Možda te zanima... Nizozemski kolač s breskvama i cimetom bez glutena Hrana

Postupak:

  • Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva C. Protvan obloži papirom za pečenje i ostavi sa strane.
  • U zdjelu dodaj sve sastojke za koru i miješaj dok se ne sjedine. Prebaci smjesu u obloženi protvan i pritisni dok uglavnom ne postane glatko. Stavi koru u pećnicu i peci oko 20 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Dok se kora peče pripremi nadjev. U zdjelu dodaj brašno i zaslađivač i dobro promiješaj. Dodaj jaja i limunov sok i miješaj dok nadjev ne postane gladak.
  • Zapečenu koru prelij nadjevom od limuna i ravnomjerno rasporedi. Vrati u pećnicu na dvadesetak minuta ili dok nadjev ne ostane čvrst nakon laganog protresanja.
  • Izvadi kocke s limunom iz pećnice i pusti da se potpuno ohlade. Kad se ohlade, po vrhu pospi zaslađivač u prahu. Stavi u hladnjak da se stegnu, prije nego što ih narežeš na kocke.

Ove kocke s limunom najbolje je čuvati poklopljene u hladnjaku, a trajat će i do tjedan dana. Ako ti ostane višak, možeš ih spremiti u zamrzivač do 6 mjeseci.

Možda te zanima... Karpati: Spoj ledenog vjetra, kremšnita i princes krafni Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.