Ove pločice izvrstan su desert ili međuobrok, prepune su svačije omiljene antioksidativne superhrane - borovnica.
Sastojci:
- 1 ¼ šalice izmrvljenih graham krekera (ili Digestive kekse za manju zdravu, ali ukusniju verziju)
- 4 žlice maslaca, otopljenog
- 1 žlica šećera
- Korica 1 limuna, podijeljena
- 4 dcl kondenziranog mlijeka
- ½ šalice soka od limuna
- 1 veliko jaje
- šalica svježih borovnica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti protvan promjera 20 cm obožite papirom za pečenje.
- Pomiješajte krekere ili kekse, maslac, šećer i pola limunove korice u zdjeli. Smjesu čvrsto i ravnomjerno utisnite u pripremljenu posudu. Pecite dok rubovi lagano ne porumene, oko 10 minuta. Pustite da se ohladi najmanje 10 minuta.
- U međuvremenu, temeljito promiješajte kondenzirano mlijeko, limunov sok, jaje i preostalu koricu limuna. Umiješajte borovnice. Na pečenu koru ravnomerno prelijte fil. Pecite dok se ne stegne, 16 do 18 minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi sat vremena. Pokrijte i ostavite u hladnjaku još najmanje sat vremena.
Nutritivni sastav za jednu kocku
- 273 kcal
- 5 g proteina
- 40 g ugljikohidrata
- 31 g šećera
- 11 g masti
Izvor za recept: Eating Well