Ova izvrsna pita s sirom i gljivama prepuna okusa savršeni je vegetarijanski keto obrok. Osim toga brzo se priprema i lako je možeš ponijeti sa sobom.
Sastojci
Za tijesto
- šalica bademova brašna
- 1/3 šalice sezamovih sjemenki
- 1/3 šalice kokosova brašna
- 1 žlica psilijum ljuskica
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 1/2 čajne žlice soli
- jaje
- 1/4 šalice vode
- 2 žlice maslinova ulja
Za punjenje
- 30 dag gljiva lisičarki (može i neke druge)
- maslac ili ulje za prženje
- čajan žlica suhog timijana ili origana
- sol i papar
- 4 jaja
- 1 1/3 šalice vrhnja za kuhanje
- šalica naribanog Parmezana
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C
- Sve sastojke za koru pite miješaj kuhačom 1-2 minute dok ne dobiješ čvrsto tijesto. Ako nemaš procesor za hranu, samo zamijesi sastojke u posudi kuhačom ili rukama. Ostavi da se odmori u hladnjaku 5-10 minuta.
- Razvaljaj tijesto, debljine oko 1/2 cm, između dva lista pergament papira. Tijesto možeš rasporediti i dobro podmazanim rukama ili lopaticom izravno u neprianjajuću posudu za kruh ili quiche.
- Očisti gljive i preprži ih dok ne dobiju zlatnu boju. Dodaj začine i ostale sastojke za punjenje (sačuvaj par gljiva za dekoraciju) te sve dobro promiješaj i izlij na koru.
- Peci 30 minuta ili dok pita ne porumeni. Pusti da se malo ohladi prije posluživanja.
Savjet
Pitu poslužiti uz zelenu lisnatu salatu.
Izvor: Diet Doctor