Hrana 08. lipnja 2024.

Keto tiramisu za tople dane koji su pred nama

tiramisu
Foto: Pexels Tiramisu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tiramisu je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata koji se priprema od slojeva biskvita natopljenog kavom i meke kreme od mascarponea, ovo je "ketoizirana" verzija sa stranice Diet Doctor.

Sastojci

Za biskvit:

  • 4 velika jaja
  • šalica eritrola u prahu
  • 80 g rastopljenog maslaca
  • čajna žlica praška za pecivo
  • 140 g (šalica i pol) bademovog brašna.

Krema od mascarponea:

  • 2 šalice tučenog vrhnja
  • šalica mascarponea
  • 4 žlice eritrola u prahu

Za preljev:

  • šalica kave
  • 4 žlice kakaa u prahu

Priprema

Biskvit:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u dvije odvojene posude. Od bjelanjaka uz pomoć miksera  istucite čvrsti snijeg.
  • U žumanjke dodajte zaslađivač i tucite dok smjesa ne postane blijedo žuta. Dodajte otopljeni maslac i prašak za pecivo i izmiješajte. Na kraju dodajte bademovo brašno i ponovno miješajte dok se dobro ne sjedini.
  • Špatulom, nježnim pokretima, lagano umiješajte bjelanjke u smjesu.
  • Namastite posudu za pečenje 23 x 33 cm ili je obložite papirom za pečenje. Žlicom umiješati tijesto. Pecite 10 do 15 minuta.
  • Ostavite da se hladi tri sata i izvaditi je iz pleha.

Mascarpone krema:

  • Tucite vrhnje dok ne očvrsne.
  • U drugoj posudi umutiti mascarpone i dodati zaslađivač.
  • Silikonskom lopaticom izmiješajte vrhnje i mascarpone nježnim pokretima.
Pavlova torta kolač Možda te zanima... Keto Pavlova za obožavatelje kremastih kolača Hrana

Završetak i posluživanje:

  • Ulijte kavu u duboku posudu.
  • Narežite biskvit na kocke i umočite ih u kavu i poredajte na tanjur.
  • Premažite slojem mascarpone kreme.
  • Zatim dodajte još jedan sloj biskvita umočenog u kavu i prekrijte ga drugim slojem kreme.
  • Ukrasite kakaom i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
Možda te zanima... Keto limun kocke, ukusne kao originalne Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.