Recept za prefine zdrave keksiće s maslacem od indijskih oraščića, kokosovog šećera i tamne čokolade s 70 posto kakaa donosi naša blogerica Marija Cossi. U njima možeš uživati bez grižnje savjesti.
Sastojci za 12 većih keksa
- 2 jaja
- prstohvat himalajske soli
- 65 g kokosova šećera
- 245 g maslaca od zapečenih indijskih oraščića
- 1 ravna žličica praška za pecivo
- 2 rebra tamne čokolade s barem 70% kakaa
Foto: Marija Cossi
Priprema:
Jaja, sol i kokosov šećer ručno izradi pjenjačom. Dodaj maslac od indijskih oraščića te nastavi ručno miješati kako bi se sastojci što bolje sjedinili, zatim dodaj i prašak za pecivo te završi proces. Nasjeckaj 2 rebra tamne čokolade na kockice i ručno umijesi u smjesu. Čokoladu možeš i ne moraš staviti u smjesu za kekse.
Žlicom za sladoled vadi kuglice smjese veličine oraha na pleh za pečenje obložen masnim papirom. Lagano pritisni vrh. Dobiti ćeš okrugli oblik keksa. Peci na 180 C stupnjeva, cca 10 minuta. Keksi će se tokom pečenja raširiti i lagano dignuti.
Izvadi gotove kekse, ostavi na plehu još minutu da se stisnu te složi na metalnu rešetku na hlađenje.
Čuvaj u staklenci!