Sastojci:

  • 185 g oguljenih i samljevenih badema (ili bademovog brašna)
  • 125 g tamne čokolade
  • 125 g maslaca
  • 3 jaja, odvojite žutanjke od bjelanjaka
  • 120 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • naribana korica naranče
  • 1 žlica ruma ili Grand Marinera
Možda te zanima... Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda Hrana Možda te zanima... Torta 'Sweet Secret Nugat' za one koji vole zdravo i fino Hrana

Priprema:

  • Maslac i čokoladu otopite nad laganom vatrom. Stavite na stranu.
  • Pećnicu zagrijte na 180⁰ C.
  • Kalup promjera 20 cm namastite i prekrijte papirom za pečenje.
  • Žutanjke tucite s pola količine šećera, ribanom koricom i rumom. Kad je pjenasto, dodajte mlaku čokoladu. Promiješajte lopaticom pa dodajte mljevene bademe. Izmiješajte.
  • Posebno tucite bjelanjke sa solju. Kad se podignu, pažljivo dodajte ostatak šećera – žlicu po žlicu.
  • Snijeg od bjelanjaka lopaticom nježno umiješajte u čokoladnu smjesu.
  • Smjesom napunite pripremljen kalup. Pecite 30 minuta. (Torta mora biti čvrsta izvana, ali meka iznutra.)
  • Pečenu tortu potpuno ohladite pa pospite šećerom u prahu.
  • Poslužite samu, uz kuglicu sladoleda od vanilije ili uz umak od bobičastog voća.