Oduvijek smo voljeli uživati u mirisima i okusima finih kolačića. Kotanyi mješavina za medenjake probudit će u tebi sjećanja na mirisne i ukusne bakine kolače jer će se intezivna aroma cimeta i korijandera širiti tvojim toplim domom, a posebnu notu dat će blagdanskom ugođaju
Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.
Primjena: za sve blagdanske sitne i suhe kolače, posebno medenjake, kekse, biskvite i kompote. Jednostavna primjena.
Recept za medenjake
Sastojci za 2 kalupa:
- 500 g prosijanog brašna od rogača
- 125 g kristalnog šećera
- 125 g meda
- 3 jaja
- 3 čajne žličice sode bikarbone
- 2 jušne žlice Kotanyi mješavine za medenjake
Priprema:
- Brašno, šećer, sodu bikarbonu i Kotanyi mješavinu za medenjake izmiješati, dodati jaja i med te umijesiti tijesto.
- Pokriti s prozirnom folijom i ostaviti 1/2 sata da miruje.
- Radnu površinu posipati s brašnom, razvaljati tijesto te izrezati kekse. Staviti ih na papirom za pečenje obložen pleh.
- Premazati ih mlijekom i peći na 175 stupnjeva 7-8 minuta.
Savjet: za postizanje mekoće medenjaka, nekoliko dana ih ostavi u dobro zatvorenoj dozi.