Hrana 01. travnja 2020.

Japanske palačinke - jednostavne za pripremu i brzo gotove!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Japanska kuhinja puna je zanimljivih recepata, a ovaj za lepršave i lagane palačinke svakako će ti se svidjeti. Osim fantastičnog okusa, japanske palačinke jednostavne su i za pripremu te su brzo gotove.

Nadalje, one su i Instagram friendly zbog svojeg jedinstvenog oblika, a dodatno ih ukrasiti možeš voćem po želji ili javorovim sirupom. U slast!

Možda te zanima... Proteinske palačinke od pet sastojaka Hrana

Sastojci:

  • 100 g brašna (običnog ili bezglutenskog)
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 4 jaja (4 bjelanjka, 2 žumanjka)
  • 50 ml mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije (po želji)
  • kokosova mast ili maslac
  • dekoracija po želji (javorov sirup, voće)

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  1. Razdvoji bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke uz pomoć ručnog miksera izmiksaj u snijeg.
  2. Izdvoji dva žumanjka i u njih dodaj šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sodu. Umuti lagano mikserom. Dodaj mlijeko i ponovno umuti. Zatim polagano dodaj brašno i umuti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
  3. U smjesu žumanjaka dodaj smjesu bjelanjaka. Polagano, nemoj žuriti te ih lagano promiješaj koristeći žlicu ili lopaticu.
  4. Malo kokosove masti ili maslaca zagrij na tavi, na srednje jakoj vatri koju ćeš zatim smanjiti do kraja. U okrugli kalup izlij malo tijesta. 
  5. Peci sve dok na površini tijesta ne primijetiš malene mjehuriće, između tri i četiri minute.
  6. Pažljivo makni kalup i preokreni palačinku kao bi se dodatno zapekla s gornje strane, oko dvije do tri minute.
  7. Ponovi postupak sve dok imaš tijesta te na kraju ukrasi palačinke po želji.
Možda te zanima... Mini palačinke od banana i chia sjemenki Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.