Ovaj recept smo pronašli u arhivi missZDRAVE i odlučili ga ponovno objaviti jer su sastojci zaista zdravi, a recept originalan. Ustupila nam ga je Mia Šoškić koja se bavi veganskom kuhinjom
Sastojci:
- šalica kukuruzne krupice
- šalica zobenih pahuljica
- šalica integralnog brašna
- šalica krupno mljevenih lješnjaka
- šalica nasjeckanih kuhanih suhih šljiva
- ½ šalice sezamovih sjemenki
- 4 šalice zelenog čaja
- 4 žlice meda ili ječmenog slada
- prašak za pecivo bez aluminija
- 4 žlice naribane limunove korice
Priprema:
- Promiješajte suhe sastojke.
- U toplom čaju otopite med ili slad i prelijte preko suhih sastojaka.
- Pustite da odstoji 20-ak minuta.
- Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa 35 minuta.
- Na pari otopite čokoladu s 2 žlice bio margarina i prelijte preko biskvita.
- Dok je vruće ukrasite pečenim mljevenim lješnjacima ili blanširanim samljevenim bademima ili kokosom.
- Po želji ukrasite ploškama banane prethodno natopljenoj limunovim sokom.
Mali gastro trikovi: U kolač dodajte malo soli koja će pojedine arome u ovom kolaču još više istaknuti Umjesto čokoladom, kolač možete premazati nekom od omiljenih marmelada bez šećera. Narezani kolač pohranite u kutiju za kolače i tako može trajati do 7 dana. Po želji, umjesto medom ili sladom, možete kolač zasladiti samo suhim voćem (grožđice, suhe ribizle, suhe marelice...)