Zrna boba stavi u sito, isperi i ubaci u zavrelu vodu. Kuhaj nekoliko minuta, dok mu se odvoji kožica. Zatim ga malo ohladi pod mlazom hladne vode i oguli. Na malo maslinovog popeci krupno sjeckani luk dok ne požuti. Prebaci u blender, dodaj bob, limunov sok, protisnuti češnjak i jogurt.
Miksaj uz dolijevanje još ulja dok ne dobiješ glatku smjesu. Začini solju, paprom i začinima, prebaci u posudi i prelij preostalim uljem.
Savjet: Po želji nekoliko polovica blanširanih zrna boba možeš ostaviti u komadu i poslužiti uz humus. Ovaj namaz idealan je za bruschette, kao umak s domaćim grisinima ili premaz na domaćim pogačama.
Sastojci:
- 400 g očišćenog boba
- 80 ml maslinova ulja
- 2 luka
- 3 češnja češnjaka
- limunov sok
- prstohvat crvene paprike
- sol
- papar
- mljeveni kumin
- 4 žlice jogurta ili milerama
Nauči prepoznati nezdrave snackove koji se reklamiraju kao zdravi