Postoje dva načina kako odmastiti premasnu juhu. Prvi je da pričekaš da se ohladi i staviš je u hladnjak. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvorit će se na vrhu juhe. Tada je samo pokupi žlicom i baci.
No postoji i jedan puno brži način. Na premasnu juhu stavi list zelene salate, pričekaj kratko, do pola minute, izvadi ga i baci. List salate pokupit će višak masti. Možeš ponavljati ovo više puta dok juha ne bude masna onoliko koliko želiš.
Na isti način možeš odmašćivati i masne umake.
Top-trikovi za super juhu:
- Prerijetka juha - postat će gušća dodaš li joj malo krušnih mrvica ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodaješ krumpir pusti da se kuha još 10-ak minuta.
- Preslana juha - stavi 2-3 oguljena krumpira, skuhaj i potom ih izvadi. Možeš dodati i decilitar do dva vode.
- Okruglice od griza - bit će velike i lijepe ako na vrh noža u smjesu dodaš sode bikarbone.