Za tebe sam napravila jednostavan puding u kojem sam koristila svoje domaće svježe i suhe smokve (bila sam vrijedna te sam si počela spremati za zimnicu prirodan zaslađivač) te chia sjemenke koje spadaju u superhranu te su odličan prirodan izvor omega-3 masnih kiselina, vlakana, minerala kalcija, magnezija, aminokiselina, vitamina A, B, E i D
Njihova nevjerojatna sposobnost bubrenja daje odlične rezultate u receptima. Nakon kasnog ljeta napokon sam i ja dočekala svoje omiljeno voće - smokve (rajsko voće) koje uljepšavaju moj jelovnik. Ovih dana imala sam idealan scenarij koji možemo zamisliti samo u filmovima - buđenje, pogled na vrt, lagani povjetarac i zdjela domaćih smokvi - prava ljepota. Znaš li da je smokva izvrstan izvor minerala, vlakana i polifenola, snažnih antioksidansa? Zar ih nije onda poželjeno uvrstiti u svoj jelovnik?
Isprobaj ovaj brzi hranjivi energetski puding koji će oduševiti ukućane i goste. Priprema je jednostavna, ne zahtijeva kuhanje te je idealan obrok za osobe osjetljive na gluten.
Sastojci za dvije osobe:
- 350 ml kokosovog mlijeka
- 1 šalica domaćih suhih smokvi
- 1 šalica svježih smokvi
- 1 sok od naranče
- 1 žlica bio narančine korice
- 3-4 žlice kakao praha ili rogača
- 6-7 žlica chia sjemenki
Napomena: šalica je od 200 ml
Priprema:
- U blenderu pomiješaj sve sastojke do fine kremaste smjese. Smjesu prebaci u zdjelu, dodaj chia sjemenke, pomiješaj i stavi u hladnjak.
- Pričekaj pola sata da se smjesa stisne prije posluživanja.
- Za još bolji rezultat puding ostavi u hladnjaku tijekom noći.
Pripremi osvježavajuću panna cottu s malinama prema Heleninom receptu.