Na tavi bez masnoće poprži očišćeni kikiriki. Odvoji žlicu do dvije preprženog kikirikija i krupno ga nasjeckaj, a preostali kikiriki nasjeckaj u blenderu. Usitni i zobene pahuljice pa i njih kratko prepeci u tavi. Pahuljicama dodaj kikiriki maslac i med.
Kako bi lakše sve izmiješala, po potrebi dodaj i žlicu do dvije vode ili mlijeka. Ubaci usitnjeni kikiriki, promiješaj i makni s vatre. Smjesu prebaci na lim obložen papirom za pečenje i usitni mokrim rukama vrh i rubove. Ostavi na sobnoj temperaturi, a kad se malo ohladi, prelij otopljenom čokoladom i pospi sjeckanim kikirikijem. Stavi u zamrzivač dok se smjesa ne stisne pa izreži u obliku energetskih pločica.
Sastojci:
- 150 g očišćenog neslanog kikirikija
- 180 g zobenih pahuljica
- 200 g kikiriki maslaca
- 110 g meda
- 100 g tamne čokolade sa 70 posto kakaa