Monika Sulejmanović iz Zagreba poslala nam je recept za dječju tortu Hello Kitty koju je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!
Sastojci za tortu
- 1 kg svježeg sira
- 1 kg tamnog brašna
- 16 jaja
- 0,7 l zobenog vrhnja
- 30 dag smeđeg šećera u prahu
- 2 dl sojinog mlijeka
- 200 g margarina
- 400 g malina
- 2 listića želatine ili agar agara
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 žuti žele bonbon
- 10 dag marcipana
- par kapi ekstrakta od višnje
- 1 šlag fix
Priprema
- Od jaja, tamnog brašna, praška za pecivo, sojinog mlijeka, margarina i šećera napravi smjesu za biskvit. Razdijeli u 4 dijela (4 kore).
- Od tanjeg kartona izreži lik ''Hello Kitty'' te po njemu izreži biskvit. Sokom od malina lagano poškropi biskvit.
- Napravi filu od svježeg sira, 0,5 l zobenog vrhnja i malina. Sve zajedno lagano promiješaj u jednoličnu smjesu te premaži kore biskvita. Zadnju (završnu koru) premaži s 2 dl zobenog vrhnja u koji si dodala jedan šlag fix.
- Tortu obrubi rastopljenom čokoladom uz pomoć štrcaljke. Oči i brkove napravi od rastopljene čokolade, oblikuj nosić od žele bombona, mašnicu od marcipana i par kapi ekstrakta višnje (radi boje), a majicu od preostalog soka višnje u koji si ukuhala dva listića želatine ili agar agara.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna, Melita na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.