Počela je nova sezona kuhanja, a izabrali smo i prvi jesenski recept tjedna! Rea Lujić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za desert s jabukama, cimetom i bademima. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama i tvojim omiljenim začinom i fotografiju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
''Cimet najbolje nadopunjuje okuse jesenskih voćki.''
Rein najdraži začin za jesensko jelo je cejlonski cimet jer smatra da najbolje nadopunjuje i podiže okuse jesenskih voćki.
Sastojci:
- jabuke
- cimet
- sezam
- lan
- bademi
- med
- lisnato tijesto
Priprema:
- Oguli jabuke, izdubi im sredinu te ih prokuhaj u vodi i cimetu.
- Pomiješaj sjemenke lana i sezama sa sitno nasjeckanim bademima i medom.
- Napuni jabuke pa ih omotaj u lisnati omotač.
- Premaži lisnato s prokuhanom vodom i cimetom, pospi sezamom pa peci na 180°C dok ne porumeni.
Dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Cimet i jabuke izvrsno idu zajedno, a Rea je svoj rcept oplemenila sezamom i lanom i tako ovom tradicionalnom desertu dala nešto originalniju notu. Pohvale za odabrane sastojke, osim za lisnato tijesto koje bi ipak trebalo zamijeniti nekom zdravijom alternativom.