Zdrav puding, iako ne sadržava namirnice kao što su avokado, banana i tofu...
Ovaj puding, ako ti to želiš, može biti - bez soje, bez šećera, bez glutena, bez orašastih plodova i bez mliječnih proizvoda. No, što onda on zapravo sadrži? Kakao u prahu, čokolada i ekstrakt vanilije ono su što ga čini ukusnim, a ostale namirnice možeš izabrati po svojoj preferenciji.
Sastojci:
- 475 mL mlijeka (kokosovog, sojinog, rižinog)
- 1/8 žličice soli
- 20 g kakaa u prahu
- 60 g šećera (zamijeni ga drugim zaslađivačem po izboru ili javorovim sirupom ili medom)
- 120 mL mlijeka (biljnog)
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 100 g nasjeckane čokolade (veganske)
- 3/4 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrij 475 mililitara mlijeka po izboru u lončiću sa solju, kakaom u prahu i zaslađivačem po izboru.
- U međuvremenu umuti kukuruzni škrob i 120 mililitara mlijeka u maloj posudi dok se ne otopi.
- Kada se mlijeko u lončiću zagrije, dodaj smjesu kukuruznog škroba i mlijeka i pričekaj da zakipi.
- Nakon ključanja neprestano miješaj dvije minute. Spusti temperaturu, pričekaj još minutu, a zatim makni s vatre.
- Zatim umiješaj ekstrakt vanilije i čokoladne kapi ili razmrvljenu čokoladu da se otopi.
- Pričekaj da se ohladi, a zatim ga prebaci u hladnjak kao bi se do kraja zgusnuo.
- Što ga duže ostaviš stajati, to će gušći biti. Najbolje bi ga bilo konzumirati nakon nekoliko sati ili sutradan. Ono postaje gušće što duže sjedi i bit će spremno za konzumiranje nakon nekoliko sati ili preko noći.
- Posluži samo ili ukrasi po želji s voćem ili drugom omiljenom namirnicom.
U slast!