Ako želite nešto slatko ili očekujete goste, a nemate puno vremena ova torta je rješenje.
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih.
- Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
- Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke narezan maslac.
- Miješajte dok se ne rastopi.
- Pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
- U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu.
- Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.
- Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
- Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
- Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
- Ostavite je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem ili kakaom po želji.