Hrana 37715 prikaza 26. siječnja 2019.

Čokoladna torta bez brašna sa samo tri sastojka

Torta_3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrij pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obloži papirom za pečenje. Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac. Miješaj dok se ne rastopi. Pjenasto umuti žumanjke i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.

U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodaj u pripremljenu smjesu. Miješaj lagano dok ne postane kompaktna. Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom. Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa. Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.

Sch-Uspr Možda te zanima... Schwarzwald torta bez šećera i brašna Hrana

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca
Tort-Uspr_2 Možda te zanima... Bezglutenska torta od naranče i badema Hrana
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.