Blogerica portala Gastro.hr Lorenka Copić pripremila je ukusnu zimsku tortu u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovoga puta u kombinaciji s bademima. Tortu možeš poslužiti za doručak uz šalicu toplog čaja ili kakaa ili kao laganu večeru
Sastojci:
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 4 kom jaje kokošje (cijelo)
- 250 g šećer, kristal
- 300 g bademi, mljeveni
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 160 °C.
- Namaži 20 cm okrugli okvir za tortu.
- Naranče očisti, nareži na ploške, stavi u posudu za kuhanje.
- Dolij vode da prekrije naranče. Zakuhaj 10-tak minuta. Makni s vatre. Blenderom usitni u kašu.
- Pjenasto umuti šećer i jaja. Dodaj kašu od naranče, mljevene bademe, prašak za pecivo. Ručno promiješaj.
- Peci 1 sat. Ostavi da se ohladi.
Dobar tek!
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr