Zdrava blogerica Gastra.hr, Matea Mikić Pavlović, donosi ti recept za neodoljivo kremasti cheescake na nešto drugačiji način.
Kada ne znaš što ćete za desert, tu je uvijek cheesecake u čaši. Desert u čaši je vrlo jednostavan, a opet jako ukusan.
Znam da mnogi nemaju volje preko zime i da se rijetkima da pripremati bilo što, osim onog osnovnog. No, ja sam ipak odlučila malo uljepšati svoju zimu ovim divnim desertom u čaši.
Borim se protiv vremena i bojim svoju stvarnost žarkim bojama. Razveselio me cheesecake u čaši i jedva čekam toplije vrijeme kada ću ga svakodnevno pripremati jer za njega moraš izdvojiti svega pola sata, a to je sitnica.
Sastojci:
Za podlogu:
50 g integralnog keksa (digestive keks)
25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
- 100 g grčkog jogurta
- 50 g svježeg krem sira
- 75 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
Preljev:
- 250 g šumskog voća
- 1 žlica šećera
- 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
- nar za posuti
Priprema:
- Keks samelji i pomiješaj s maslacem sobne temperature.
- Smjesu rasporedi u 3 zdjelice ili čaše te nabij pomoću oblog dijela žlice, te ostavi u hladnjaku dok pripremaš ostatak deserta.
- Slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodaj u tučeno vrhnje.
- Sve sastojke nježno miješaj dok se ne sjedine.
- Kremu prelij na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vrati u hladnjak na najmanje sat vremena.
- U međuvremenu nasjeckaj šumsko voće na sitno i prebaci u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavi u lončić i kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje.
- Smjesu ostavi da se ohladi i potom ju dodaj na kremu.
- Vrati u hladnjak do posluživanja.