Jagode nareži na ploške, a rabarbaru na manje komade. Pomiješaj ih u posudi s burbon vanilijom , smeđim šećerom i limunovim sokom. Stavi na laganu vatru i pirjaj oko pet minuta. Ostavi sa strane dok se ne ohladi.
Za kremu lagano izmiješaj sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer. Kekse usitni u električnoj sjeckalici ili ih stavi u plastičnu vrećicu, pa usitni batom za meso. Pripremi dublje čaše i stavi na dno svake red keksa, kreme i preljeva od jagoda i rabarbare. Ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, pospi mrvicama keksa i stavi neko jestivo cvijeće za ukras. Drži u hladnjaku sat vremena i posloži.
Sastojci:
- 150 g jagoda
- 150 g rabarbare
- paketić burbon vanilin šećera
- 60 g smeđeg šećera
- sok 1/2 limuna
- 100 g keksa
Za kremu:
- 250 g sira mascarpone
- 4 dl kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- paketić vanilin šećera
- dl slatkog vrhnja za šlag
- jestivo cvijeće za ukras