Tijekom lijepih dana, sigurno ćeš sve manje željeti boraviti u kuhinji i u zatvorenom. Jadranka Boban Pejić daje ti ideju kako možeš podgrijati preostalu rižu i brzo dobiti cjelovit obrok. Ovo jelo možeš raditi i s drugim vrstama žitarica (proso, cous cous), a kako bude dolazilo više sezonskog povrća, sigurno ćeš naći svoju omiljenu kombinaciju
Ovo jelo možeš ponijeti sa sobom i na posao, ili na izlet, ako želiš dan provesti vani. Uz jelo dodaj porciju kratko kuhanog zelenog povrća ili salatu i uživaj!
Sastojci:
- 3-4 šalice kuhane smeđe riže
- 2 jušne žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 luk
- 2 mrkve narezane na tanke štapiće
- 250 grama seitana
- 1 jušna žlica tamarija
- 1 jušna žlica mirina
- 4 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
- 4 jušne žlice prženog sezama
Priprema
- Luk nasjeckaj na kockice, mrkvu na štapiće i seitan na tanke trakice.
- Pomiješaj tamari i mirin pa prelij preko seitana i promiješaj.
- Na ulju propirjaj luk 2-3 minute pa dodaj mrkvu. Propirjaj još 2-3 minute pa dodaj seitan. Preko dodaj kuhanu smeđu rižu.
- Smanji vatru i ostavi poklopljeno 10 minuta. Na kraju sve promiješaj pa umiješaj peršin i sezam.
Najava radioniceAfterwork s Jadrankom Boban Pejić
Afterwork s Jadrankom Boban Pejić
Sve što trebaš u jednoj salati: U toplim danima kvalitetno pripremljena salata može biti cjeloviti osvježavajući obrok. Na Afterwork radionici kuhanja u četvrtak, 9.5. od 17:30 do 19 sati, Jadranka Boban Pejić dat će ti odlične ideje i podučiti te što sve treba sadržati salata da bi bila ukusna, zdrava i cjelovita. Od finih svježih ekoloških namirnica složit će ti večeru koju ćeš pojesti u dobroj atmosferi, a s radionice ćeš otići ispunjena energijom i novim idejama.
Predbilježbe: www.makronova.com, 01/ 4847 119, info@makronova.com