Hrana 15. travnja 2012.

Biotta PUR - izvor snage u žlici

Biotta_Pur_Packshot_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Biotta PUR matični sokovi ‐ Aronija, Divlja Brusnica, Nar i Šumska borovnica ‐ posebni su jer sadrže isključivo svježe cijeđene, 100 posto sokove supervoća iz ekološkog uzgoja, sa svim njihovim visokovrijednim nutritivnim svojstvima

Izaberi svoju Biottu PUR

Aronija ‐ dosadašnja ispitivanja pokazuju kako aronija ima najveću antioksidativnu vrijednost među bobičastim voćem (antocijanini i flavonoidi), a istovremeno je dobar izvor brojnih vitamina poput: vitamina A,C, E, beta karotena i folne kiseline te minerala: kalija, željeza i mangana. Aronija jača imunitet, regulira krvni tlak, te ima široki spektar pozitivnog djelovanja na organizam.

Divlja brusnica ‐ smatra se pravom riznicom vitamina A, C, kalija, biljnih vlakna i hiporične kiseline koja je prirodan antibiotik, a bogata je i bioflavonoidima koji imaju snažno antioksidativno djelovanje. Povrh toga, odličan je izvor antocijanina i proantocijanidina koji pomažu u obnovi stanica i štite od slobodnih radikala. Brusnica pridonosi zdravlju mjehura i urinarnog trakta jer sprječava razvoj štetnih bakterija.

Nar/šipak ‐ svjež plod sadrži veliki postotak vitamina C te veću količinu folne kiseline, vitamina A i E. Od minerala posebno mjesto zauzima kalij, dok čisti sok šipka sadrži tri vrste polifenola ‐ tanine, antocijanine i elagičnu kiselinu ‐ vrlo snažnih antioksidansa koji imaju anti‐aging učinak (usporava starenja stanica), a ujedno pomažu spriječiti negativno djelovanje slobodnih radikala.

Šumska borovnica ‐ odličan je izvor A i C vitamina, a od minerala – bogata je kalijem, kalcijem i fosforom. Kod upalnih promjena probavnog sustava djeluje antibakterijski, a zbog plavog pigmenta – antocijanina, poboljšava cirkulaciju, popravlja razinu hemoglobina (željeza) u krvi, te pozitivno utječe na poboljšanje memorijske funkcije.

Počni i završi dan uz Biottu

Biotta PUR sokovi primjenjuju se na žlicu, prije ili uz obrok. Nutricionisti iz Biotte savjetuju primjenu pet žlica PUR soka uz doručak, kao dodatak žitaricama, svježem jogurtu ili razrijeđen u malo vode/soka, izuzev Divlje brusnice. Biotta PUR Divlja brusnica preporučuje se neposredno prije odlaska na spavanje, dvije žlice, kako bi njena antibiotska svojstva blagotvorno djelovala na čišćenje mjehura i mokraćnih puteva.

Biotta PUR matični sokovi ne sadrže umjetne boje, arome i konzervanse te se preporučuju svim generacijama kao izvor visokovrijednih prirodnih vitamina, minerala i antioksidansa.

Više info na: www.pretti.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.