Hrana 08. siječnja 2017.

Bezglutenski kolač s kavom i lanenim uljem

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Skuhaj kavu i hladi je dok ne postane mlaka. Odvoji žumanjke od bjelanjaka te od bjelanjaka izradi snijeg. Suhe sastojke pomiješaj s aromom vanilije i dodaj snijeg od bjelanjaka. Pjenjačom poveži kavu, ulje i limunovu koricu pa dodaj smjesi. Ulij smjesu u kalup za kuglof i peci 35 minuta na 150 stupnjeva Celzijevih.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 60 ml lanenog ulja
  • 100 ml kave
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 g soli
  • 75 g škroba
  • korica 1/2 limuna
  • 8 g kvasca
  • aroma vanilije

Promjene koje su mi se dogodile od kad ne jedem gluten

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.