Mateja Krvarić poslala nam je recept za bezglutensku čokoladnu tortu s jagodama kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj omiljeni zdravi recept s proljetnim namirnicama i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.
Sastojci:
- 300 grama mliječne čokolade
- 300 grama tamne čokolade (min. 52 posto kakaa )
- 250 grama maslaca
- 1 žličica instant kave
- 1 žličica cimeta
- 6 jaja
- 1 burbon vanilin šećer
- malo kakaa
- mala mjerica jagoda
Priprema:
- Čokoladu, maslac, kavu i cimet kuhaj na pari i rastopi.
- Miksaj jaja i burbon šećer ( možeš i pjenjačom ), pa ulij smjesu čokolade i maslaca, promiješaj da se dobro sjedini.
- Na dno kalupa ( 26 cm ) stavi papir za pečenje, namasti maslacem.
- Peci na 160 stupnjeva 35 minuta. Lagano će početi pucati korica, a sredina će biti još uvijek želatinasta.
- Ohladi koju minutu, pospi tortu kakaom.
- Operi i nareži jagode na ploške i obloži tortu s jagodama.
Komentar Zdrave Krave: Budući da Matejina torta s jagodama ne sadrži brašno, laganija je i manje bogata kalorijama i dobar je desert za osobe osjetljive na gluten. Pohvala Mateji jer je osmislila relativno zdrav recept sa sezonskom namirnicom - jagodama.