Hrana Zdravi recepti 5970 prikaza 23. prosinca 2017.

Bezglutenska torta od maka i čokolade

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ova torta je primjerena za osobe s celijakijom, alergijom i intolerancijom na gluten. Sadrži visoki udio vlakana, izvor je mononezasićenih te 3 i 6 omega masnih kiselina, sadrži vitamine A, D, E, tiamin, folat i vitamin B6 te željezo, bakar, kalcij, kalij, mangan, cink i magnezij.

Sastojci:

  • 25 dag mljevenog maka
  • 25 dag smeđeg šećera
  • 15 dag maslaca
  • 6 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 0, 3 dl ruma
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • voćni džem po želji
Možda te zanima... Torta od maka i bijele čokolade bez brašna Hrana

Priprema:

  • Mikserom izmiješaj bjelanjke sa šećerom, a u isto vrijeme otopi maslac dok ne postane tekući. Žumanjke, maslac i i mak dodaj u bjelanjke lagano miješajući kuhačom. Peci u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
  • Za pripremu ganche preljeva zakuhaj slatko vrhnje do vrenja i dodaj čokoladu za kuhanje. Ukloni s vatre i miješaj dok smjesa ne postane ujednačena.
  • Tortu premaži džemom, ohladi u hladnjaku na 30 minuta i glaziraj ganache preljevom. Izreži na šnite i posluži.
Mak_009_2 Možda te zanima... Zimska torta od maka Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.