Hrana 04. lipnja 2012.

Bebe vole Nestle žitne pahuljice

Nestle_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mali trbuščić bebe ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4. i 6. mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba. Saznaj zašto su Nestlé žitne pahuljice odličan izbor za tvoju bebu, ali i za tebe

Žitarice su idealna namirnica za početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani.

Cjelovite žitarice bogate su vlaknima

U dobi između 5. i 6. mjeseca uvode se rižine ili kukuruzne pahuljice koje ne sadrže gluten. Žitarice koje sadrže gluten treba uvesti u prehranu nešto kasnije, poslije 6. mjeseca.

Nutritivni sastav žitarica karakterizira visoki udio ugljikohidrata (cca 60-70%), a posebno škroba, što ih čini odličnim izvorom energije. Cjelovite žitarice su izvrstan izvor vlakana koje su brojne znanstvene studije dovele u vezu s poboljšanjem zdravlja čovjeka. Bjelančevine i masti su u žitaricama zastupljene u manjoj količini.

Obrok za djecu i za odrasle

Kako žitarice ne sadrže sve esencijalne aminokiseline, u kombinaciji s mlijekom čine izvrstan obrok, idealan za početak dana svakog djeteta, ali i odrasle osobe. Zbog lake probavljivosti mogu poslužiti i kao večera jer daju sitost za miran san.

Laka i brza priprema

Žitarice u obliku žitnih pahuljica veoma su popularan proizvod, kako kod prehrane djece, tako i odraslih.

Velika prednost im je laka i brza priprema s mlijekom. Pri tome treba obratiti pažnju da se do 3. godine djeteta koriste odgovarajuće zamjene za kravlje mlijeko (npr. NAN 3 ili nakon 1. godine Nestlé Junior mlijeko) nakon što majka prestane dojiti.

Kombinacija 8 različitih žitarica

Zbog važnosti žitarica u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

Nestlé žitne pahuljice, napravljene na bazi 8 različitih žitarica (pšenica, raž, ječam, kukuruz, riža, proso, sirak, zob), veoma su bogate vlaknima što je važno za dobru pokretljivost crijeva, a time i bolju probavu.

Sadrže kulturu Bifidobacterium lactis koja je slična bifidobakteriji nađenoj u probavnom traktu dojene djece.

Zdrav i ukusan obrok za svaki dan

Nestlé žitne pahuljice su bez dodatka šećera ili sa smanjenim udjelom šećera pa se kod djeteta spriječava navika na slatki okus, mogućnost karijesa, kao i potencijalna debljina. Lako su probavljive zbog posebnog procesa proizvodnje kojim se velike molekule ugljikohidrata razlažu na manje.

Izvrsnog okusa, Nestlé žitne pahuljice omiljene su svakom djetetu! Možete odabrati između sljedećih okusa: Kukuruz i riža, 8 žitarica, 8 žitarica i keks, 8 žitarica i med, 8 žitarica i kakao te Zob i suhe šljive (namjenjene djeci koja pate od tvrde ili neredovite stolice).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.