Hrana 12. listopada 2022.

Alex Milinković zna što je sve potrebno za savršen smoothie

Foto: Instagram @smuti_me Ubrzani tempo života inspirirao je Alex da krene pripremati smoothieje, a iz toga je nastao i Smuti me Instagram profil
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svestrana Alex Milinković je prava stručnjakinja za zdrave smoothieje, a otkrila nam je i recept za njezin najdraži miks

Omiljeni radijski glas Alex Milinković već sigurno znaš, a velike su šanse i da pratiš njezin Instagram profil Smuti me na koji često svratimo u potrazi za zdravom inspiracijom. Svestrana Alex bila je dio ovogodišnjeg Ekotlona, a nedavno je udružila snage s  Borovellom te stvorila Smoothie Mix, paketiće smrznutog voća i povrća koje jednostavno ubaciš u blender i uživaš u zdravom smoothieju u samo nekoliko trenutaka. 

Alex osim uspješne radijske karijere ima i veliku strast prema fitnessu i zdravoj prehrani, koji, napominje, idu ruku pod ruku. "Kako sam u sportu od malih nogu, 10-ak godina sam trenirala atletiku, dosta rano sam došla do zaključka kako mi za sjajne sportske rezultate treba kvalitetno 'gorivo' odnosno nutritivno bogata hrana. Danas na sport i zdravu hranu gledam kao način života: sport mi služi kao meditacija u pokretu, a zdrava prehrana kao izazov", objašnjava Alex i dodaje kako je izazov i što kvalitetnije se hraniti u ubrzanom i stresnom tempu života. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smuti Me (@smuti_me)

Upravo ju je ubrzani tempo života inspirirao da krene pripremati smoothie napitke, a iz toga je nastao i Smuti me Instagram profil. "Prije sam znala na svom privatnom profilu podijeliti recepte, a često su me i prijatelji tražili za savjete. Kako je krenula korona, imala sam malo više vremena i inspiracije", rekla je Alex i objašnjava: "Smatram da nas je pandemija kao društvo potaknula da više brinemo o sebi i zdravlju. Upravo zato sam otvorila Smuti Me profil. Da inspiriram druge kako za jedan zdravi međuobrok ne trebate puno vremena: samo zdrave sastojke i blender. Sve je gotovo u nekoliko minuta".

Ljubav prema zdravim smoothiejima Alex je rado dijelila sa svojim pratiteljima, no htjela je napraviti korak dalje i ponuditi im svoje omiljene kombinacije voća i povrća u smrznutim paketićima za još jednostavniju pripremu slasnih napitaka. U suradnji s Borovellom, domaćim proizvođačem bobičastog voća, osmislila je Smoothie Mix: "Jedan dan su me kontaktirali Tomislav i Sanja koji su odlučili svoju proizvodnju proširiti na uzgoj lisnatog povrća te su htjeli tržištu ponuditi nešto novo - smrznute paketiće spremne za izradu smoothieja - današnji Smoothie Mix. Kako nisu imali iskustva s receptima, pitali su mene za pomoć. Ja sam naravno odmah pristala jer sam mjesecima prije sanjala o tome da napravim smrznuti mix. Tako smo spojili njihovo znanje i kvalitetu u proizvodnji voća i povrća i moje iskustvo u osmišljavanju smoothie okusa". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smuti Me (@smuti_me)

Alex nam otkriva da su njezini omiljeni sastojci za smoothie bobičasto voće, proteini konoplje i jogurt, a kada je razmišljala o okusima koje će ponuditi u Smoothie Mixu, odlučila se za dvije opcije. "Kad sam razmišljala o okusima, znala sam da želim dvije vrste. Jednu gdje će prevladavati povrće, a drugu gdje će naglasak biti na voću. Malo sam pogledala svoje postove na Instagramu, tražila što su ljudi najviše spremali, što im se najviše sviđa i sve to stavila na papir. Našli smo se kod Sanje i Tomislava u kuhinji, uzela sam kuhinjsku vagu, ispred sebe imala sam hrpu voća, povrća i krenula sam miksati. Na kraju dana smo zajednički odlučili da su to dva okusa s kojima želimo ići na tržište", pojašnjava Alex i napominje da su svi sastojci u Smoothie Mix paketićima uzgojeni na Borovellinoj plantaži u Topuskom.

Smoothie Mix, dakle, dolazi u dvije verzije okusa. Zeleni Smoothie mix sadrži smrznuti baby špinat, blitvu, kelj, jagode i maline, a voćni crveni Smoothie Mix sastoji se od malina, borovnica i baby špinata. U pakiranju Smoothie Mixa se nalaze dvije vrećice smrznutog voća i povrća, a jedna vrećica od 120 grama dovoljna je za jedan obrok. Cijena pakiranja je oko 35 kuna, a Smoothie Mix možeš kupiti u trgovinama Veronika delikatese, Grga Čvarak, Mrkvica i Špeceraj. 

Priprema je vrlo jednostavna - sve što trebaš je dodati sadržaj vrećice u blender, uliti malo napitka po želji i sve kratko blendati. U smoothie uvijek možeš ubaciti omiljene dodatke, a za više inspiracije posjeti Smuti me Instagram profil. Upravo je voćni mix glavni sastojak Alexinog najdražeg smoothieja, a uz smrznuto voće i špinat dodaje i jogurt, proteine konoplje i nekoliko žlica zobenih pahuljica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smuti Me (@smuti_me)

Za kraj smo pitali Alex za nekoliko savjeta kako napraviti prvi korak prema zdravijem životu na što odgovara: "Mislim da je važna ta unutarnja motivacija. Da se ne odlučimo na zdravi život zbog lijepih modela koje gledamo na Instagramu ili trendova u prehrani za koji smo čuli na društvenim mrežama. Jednostavno na taj korak se moramo odlučiti zbog sebe i vlastitog zdravlja. Kad shvatimo da nam sport i zdrava te uravnotežena prehrana pomažu da se osjećamo bolje i živimo kvalitetnije to će biti prvi korak prema zdravijem životu".

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.