Hrana 12. kolovoza 2016.

6 super prijedloga za sve one koji ne vole kuhati

Foto: Guliver/Shutterstock Oboljeli od artritisa trebali bi ograničiti korištenje ulje od suncokreta, šafranike, kukuruza, soje i sjemenki grožđa, jer oni imaju veći omjer omega-6 u odnosu na omega-3 masne kiseline od drugih ulja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ukoliko spadaš u grupu ljudi koji ne vole kuhati, ali ipak brineš o tome što ćete pojesti, evo par životnih prijedloga kako se organizirati i na koji način se posvetiti zdravoj prehrani.

Jednostavna jela

Ukoliko se ne želiš hraniti po fast food restoranima, neophodno je da provedeš barem neko vrijeme u kuhinji. Kuhanje se ne mora pretvoriti u višesatno mučenje i pripremanje složenih jela. S par zdravih i hranjivih namirnica možeš spremiti neka jednostavna, ali i zdrava jela poput salate ili tjestenine.

Kvalitetne namirnice

Koristi namirnice vrhunske kvalitete. Namirnice visoke kvalitete imaju bolji okus pa samim time nećeš ih morati posebno obraditi i kombinirati sa začinima kako bi pripremila ukusan obrok. Ukoliko je tvoj kućni budžet ograničen, onda jednostavno izaberi par ključnih sastojaka koji će biti vrhunske kvalitete poput dobrog maslinovog ulja

Pripremi veće količine hrane

U početku će ti se učiniti da je priprema veće količine hrane nepotrebna ili komplicirana, ali zapravo i nije neka razlika u pripremi jedne ili četiri porcije. Ljepota kuhanja većih količina je u tome što ostatak možeš zalediti. Sve što poslije trebaš napraviti je da odleđenu porciju podgriješ, dodaš neki lagani prilog i imaš ukusan i zdrav obrok bez puno mučenja.

Podjela dužnosti

Ukoliko živiš s cimericom/cimerom ili partnerom, dogovorite se da naizmjenično kuhate. Tako nijedan od vas neće svaki dan provoditi za štednjakom. Još jedno od rješenja je to da onaj koji ide u nabavu taj dan ne kuha. Malo kompromisa nikome neće škoditi.

Restorani

Ukoliko baš ne voliš kuhati, tu su uvijek restorani domaće kuhane hrane. Možda ovo nije najbolje rješenje za tvoj džep, ali svakako je bolje priuštiti si jednom tjedno večeru u restoranu nego da se svakodnevno hraniš po pekarnicama ili fast food restoranima.

Pronađi pravog partnera

Konačno rješenje za lijene kuhare jest da pronađu pravog partnera. Nije potrebno da taj netko bude profesionalni kuhar, bitno je samo da voli kuhati više od tebe. Zauzvrat se možeš pobrinuti oko drugih kućanskih poslova, a brigu oko kuhanja prepustiti njemu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.