Hrana 09. lipnja 2010.

10 'out' namirnica

Bijeli_Secer
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Listu deset 'out' namirnica koje ti nikako ne trebaju u prehrani donosi pionirka makrobiotike i prvo ime prirodne kuhinje u Hrvatskoj Jadranka Boban Pejić

  1. Bijeli šećer i sve što ga sadrži! Najgora namirnica za tvoj organizam, pogotovo ako si sklon/a infekcijama.
  2. Crveno meso - proces putrifikacije nikada ne prestaje, pa se toksini iz mesa dugo zadržavaju u organizmu. Troši puno kisika u probavljanju, a i "tvornice" životinja (to nisu više farme) su jedan od najvećih zagađivača okoliša i proizvodnje CO2.
  3. Gazirana pića, što će ti uopće? Niti je hrana niti je napitak! Smanjuju otpornost organizma, njegovu vitalnost, a onda posljedično i reprodukciju!
  4. Kuhinjska sol - NaCl - zamijeni je morskom solju jer kuhinjska nema minerale u tragovima neophodne našem organizmu.
  5. Bijeli kruh - zatvara, kratko i jasno, ok!?
  6. Rafinirano ulje - prilikom procesa rafiniranja gubi se selen, a selen pomaže transport masnih kiselina kroz krv!
  7. Smrznuto nije zdravo! A ni ukusno! Smrzavanjem se uništava vitalnost namirnice, postane gnjeckava i neukusna pa traži više začina (čitaj soli!) da bi bila ukusna!
  8. Žvake! Kad jedemo gutamo hranu i tako imamo kamen na želucu! A onda žvačemo žvake, a žvakanjem želudac dobija poruku da luči kiseline koje trebaju pomoći probavljanje hrane koja ne dolazi jer mi samo žvačemo žvake! Uz to, u žvakama ima svakakvih sastojaka!
  9. Proizvode koji u sebi sadrže sastojke za koje ne znaš što su! Pročitaj deklaraciju - danas imamo proizvode koji se zovu hrana, a ništa od prave hrane nemaju u sebi!
  10. Jeftinija hrana nije bolja hrana! Radije plati nešto više, ali ćeš barem dobiti pravu hranu koja štiti tvoje zdravlje, ali i zdravlje okoliša! Ono što kupuješ industrija će i proizvoditi!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.