Eko Prirodom do zdravlja 09. listopada 2017.

4 problema kose s kojima se svi susreću - i kako ih riješiti!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako misliš kako je vrijeme za njegu kose tek nakon što se kosa oštetila, varaš se. Održavanje vlasišta neophodno je tvojoj kosi poput tjelovježbe tvojim mišićima ili zdrave prehrane tvom metabolizmu. Upoznaj se s 4 najčešća problema kose i saznaj kako se obraniti od njih.

Korijeni tvojih problema s kosom nalaze se upravo na mjestu iz kojeg kosa raste. Dapače, s obzirom na to da se kosa sastoji od mrtvih stanica, tvoje vlasište jedini je dio procesa brige za kosu koji uključuje žive stanice. Nažalost, briga za vlasište kao takvo često ljudima ne padne na pamet, ili ga se sjete kad je već prekasno.

Osjetljivo vlasište

Osjetljivo vlasište poprilično je česta tegoba, definirana kao bol, škakljanje, iritiranost ili svrbež vlasišta. Često se ti simptomi pojavljuju zajedno, no moguća je i pojava samo jednog od njih, koju također treba shvatiti kao upozorenje. Do pojave osjetljivog vlasišta može doći nakon osipa, boravka na suncu, ugriza insekta, perioda čestih glavobolja, ali i nepravilne brige za kosu. Mnogi šamponi preagresivni su za vlasište, pa je tako dobra ideja koristiti prirodne šampone, poput onih iz Apivitine linije proizvoda.

 | Author: Apivita Foto: Apivita

Perut

Iritantna perut poznat je problem većini ljudi. Perut nije opasan medicinski problem, no svi znamo koliko je neugodno vidjeti male bijele komadiće mrtve kože na svojoj novoj crnoj majici. Postoji nekoliko mogućih razloga za pojavu peruti, a najčešći su manjak vitamina B i nepravilna skrb za kosu. Peruti se možeš riješiti korištenjem prirodnih metoda poput jogurtom premazanog vlasišta ili pripravka od iskuhanog lovorovog lista, a za prevenciju je najbolje redovito voditi računa o zdravlju svog vlasišta korištenjem kombinacije prirodnog šampona i pranja u mlakoj vodi.

 | Author: Apivita Foto: Apivita

Masna kosa

Ako govorimo o problematičnoj kosi, masna kosa sigurno je jedan od najčešćih problema. Masna kosa i masno vlasište nastaju zbog prekomjernog lučenja zaštitnog sloja vlasišta, sebuma, a do toga dolazi zbog redovitih hormonalnih promjena, nezdrave prehrane ili zbog nepravilnog održavanja kose. Naime, prečesto pranje kose klasičnim šamponima uklanja prirodni sloj sebuma, zbog čega ga vlasište još više luči, rezultirajući masnom kosom. Najbolji način brige o masnoj kosi povremeni je piling vlasišta maskom od praška za pecivo i mlake vode, uz prelazak s klasičnih i agresivnih šampona na one s prirodnim sastojcima.

Ispadanje kose

Ispadanje kose, nažalost, nije rezervirano samo za muškarce. U određenoj mjeri, ispadanje kose sasvim je normalno, pa tako većina ljudi gubi 50 do 100 vlasi dnevno, primjerice prilikom tuširanja ili raščešljavanja. Zbog toga ne treba brinuti, jer tada ispadaju samo stare vlasi koje će zamijeniti nove i zdrave u uobičajenom procesu regeneracije kose. Uzroci ispadanja kose u većem obujmu mogu biti fizička ili psihička trauma, manjak proteina, genetika, hormoni, pa čak i trudnoća. Dugoročno se od ispadanja kose možete štititi zdravim životnim stilom bez alkohola i cigareta te uravnoteženom prehranom s dovoljno proteina i vitamina C, E i A. Zaštitu pojačajte korištenjem prirodnih šampona s Apishield HS kompleksom.

 | Author: Apivita Foto: Apivita

Apishield HS kompleks sastojak je Apivitinih proizvoda za njegu kose, dizajniran da štiti i regenerira kosu i vlasište. Radi se o kombinaciji sedam oligosaharida izlučenih iz mednih proizvoda s funkcijom zaštite vlasišta i ojačavanja kose, pa tako Apivita nudi proizvode protiv ispadanja kose, peruti, masne kose, te proizvode za zaštitu vlasišta. U kombinaciji s korištenjem prirodnih preparata za kosu, preporučljivo je brinuti o svom životnom stilu i navikama pranja kose, te nabavci kvalitetne četke za kosu. Samo mala promjena navika će, uz korištenje prirodnih proizvoda, brzo donijeti rezultate, te ćeš moći uživati u pogledu na svoju sjajnu kosu punu života i lepršavosti.

Možda te zanima... Koristiš li odgovarajuću masku za lice? Evo kako odabrati najbolju za svoju kožu Eko Možda te zanima... Imate ispucane usne? Evo što to govori o vašem zdravlju Eko Možda te zanima... Razmišljaš o bojenju svoje prirodne kose? Preljevi i prirodne boje su rješenje Eko Možda te zanima... Matična mliječ - njega kože stara tisućama godina Eko Možda te zanima... Saznaj koja ti krema za ruke najbolje odgovara Eko Možda te zanima... Znaš li razliku između matične mliječi i propolisa? Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.